SEMINAR - Razvijanje strategija prikupljanja sredstava izvan javnog sektora

trodnevni seminar za organizacije u kulturi

Fond za druge organizira trodnevni seminar:
Razvijanje strategija prikupljanja sredstava izvan javnog sektora za organizacije u kulturi.
Voditeljica seminara: Juana Guzman, SAD

Termini i mjesta održavanja:
26. i 27.9. od 8:30 do 15:30 sati; Akademija dramske umjetnosti,
Prilaz Gjure Deželića 8, (Zgrada Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža)
28.9. od 9:30 - 15:00 sati; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Prijave su otvorene do 23.9. i primaju se na e-mail adresu:
udrugadomino.marketing@gmail.com
Sudjelovanje u programu je besplatno

Pozivaju se organizacije civilnog društva koje djeluju u sektoru nezavisne kulture da se odazovu na edukacijski program koji od 26. do 28. rujna u okviru edukacijskog programa Fonda za druge organizira udruga Domino, a koji vodi Juana Guzman, konzultantica s dugogodišnjim iskustvom razvijanja strategija financiranja za organizacije civilnog društva.

Edukacija nevladinih udruga s ciljem poticanja osobne i korporativne filantropije u Hrvatskoj, osmišljena je s ciljem proširenja trenutnih mogućnosti financiranja u Hrvatskoj, koje se uglavnom oslanjaju na javna sredstva na lokalnoj i nacionalnoj razini. Taj način financiranja ne pruža dovoljno stabilnu klimu za većinu organizacija u nevladinim sektoru. Ovaj edukativni projekt usredotočen na razvoj vještina i izgradnje kapaciteta unutra nevladinih organizacija kojima bi se stvorila poticajna klima za individualno i korporativno financiranje rada udruga. Program edukacija podijeljen je u 2 segmenta. Prvi je grupni u kojem Junana Guzman sudionike uvodi u temu, prenoseći im svoja iskustva, prikazuje primjere dobre prakse i upućuje na neke mehanizme koje je potrebno ostvariti kako bi ovaj način financiranja postao što bolji i uspješniji. Drugi dio edukacije osmišljen je kao individualni rad sa sudionicima.

Juana Guzman više od 35 godina radi na različitim projektima u kulturi koji povezuju umjetnost i razne oblike socijalnih prava. Bavi se konzultantskim poslovima vezanim uz financiranje za različite neprofitne organizacije, vlade, filantropski sektor i sveučilišta. Tijekom svoje karijere zagovara promociju i očuvanje umjetnosti, kulture i baštine kao katalizatora društvenih promjena usredotočujući se na alate umjetnosti za postizanje kulturne, ekonomske i rasne jednakosti. Stručnjakinja je u područjima prikupljanja sredstava, vodstva i izgradnje organizacijskih kapaciteta, organiziranja zajednice, poslovnog i strateškog planiranja te marketinga za neprofitne organizacije.

Niz godina obnašala je dužnost potpredsjednice Nacionalnog muzeja meksičke umjetnosti (NMMA) u Chicagu, najvećoj Latino umjetničkoj instituciji u Sjedinjenim Državama (1999-2012). Godine 2013, otvara vlastitu konzultantsku tvrtku "I Juana Know Inc.", koja se bavi razvojem strategija povećanja prihoda za kreativni sektor. 18 godina bila je direktorica Zajednice kulturnog razvitka Grada Chicaga i Odjela za kulturu (DCA), bila je i konzultantica za National Endowment for the Arts u Washingtonu i ArtPlace u New Yorku, (od 2012. do 2015.), suosnivačica je Nacionalne udruge latino-umjetničke kulture, organizacije posvećene umjetnosti koja tematizira pitanja latino zajednice. Radila je u brojnim nacionalnim i lokalnim odborima za dodjelu sredstava. Zbog toga, ali i niza drugih projekata koje je radila i koje je vodila, organizacija National Women’s Caucus for the Arts u Washingtonu joj je 2016. dodijelila nagradu za životno djelo.

Get in touch

Please Enter your name
Please Enter Your Message