REZIDENCIJA U DANSKOJ
OTOČKA VEZA

FOND ZA DRUGE / BIRCA

REZIDENCIJA OTOČKA VEZA

______


BIRCA
 iz Bornholma (Danska) u suradnji s Fondom za druge / Dominom i S.E.A. (Umjetničko–ekološka multimedijalna platforma na otoku Silbi) iz Hrvatske organiziraju rezidencijalni program razmjene hrvatskih i danskih umjetnika/ca. BIRCA je fokusirana na umjetničke organizacije i kolektive koji djeluju u području plesa, performansa i crossovera, a koji žele istražiti stvaranje u kontaktu s prirodom te utjecaj mirnog otočkog okoliša na umjetnički izričaj. Razmjena uključuje dva tjedna rezidencijalnog boravka na otoku Bornholmu u Danskoj, te dva tjedna boravka na otoku Silbi u Hrvatskoj.

U ovoj umjetničkoj razmjeni sudjelovale su Vladimira Šančić i Tathana Vukadinović te Gunilla Lind i Josefine Ibsen.

______

Vladimira Šančić je aktivna je članica cirkuske udruge Cirkultura, te sudjeluje u raznim projektima na području cirkuske umjetnosti, kako izvedbenim tako i edukacijskim. Redovito se bavi kontakt improvizacijom te pohađa grupu kontakt improvizacije koja funkcionira kao Lab, u kojoj sudionici istražuju i propituju pokret. 

Tatjana Vukadinović je pohađala je Srednju školu za suvremeni ples i ritmiku Ane Maletić, bila je član Podmlatka Studija za suvremeni ples, plesala je u Studiju Liberdance. Kao član IMRC-a sudjelovala je na međunarodnim radionicama, izvodila na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu, a danas se bavi kontakt improvizacijom.

______

U lipnju se održala rezidencija danskih umjetnica  Gunille Lind i Josefine Ibsen na otoku Silbi, koju je Dominov Fond za druge realizirao u suradnji sa SilbaEnvironment Art u sklopu programa Mreže izvedbenih umjetnosti financirane od strane zaklade Kultura nova. Gunilla Lind i Josefine Ibsen su nakon rezidencije doputovale u Zagreb gdje su svoj rad predstavile publici Festivala Perforacije.

CONTACT
______

[contact-form-7 id="437" title="Contact form 1"]

CONTACT

Follow Us

© All rights reserved, Fund for others 2018.

Web Design - Bruno Isaković