Fond za druge dodjeljuje
Nagrade NADA DIMIĆ i VESNA KESIĆ

Utorak 28. 6. 2022. u 20 sati

U utorak 28. 6. 2022. u 20 sati Fond za druge dodjeljuje Nagrade “Nada Dimić” i “Vesna Kesić” ispred glavnog ulaza u zgradu Doma HDLU na Trgu žrtava fašizma.

Nagrada Nada Dimić dodjeljuje se jednoj osobi ili kolektivu koji su svojim djelom i angažmanom ostavile važan trag u javnom, kulturnom i društvenom životu, a čije su originalne, inovativne i provokativne prakse motivirane kritikom vladajućih odnosa u društvu i doprinosom promjenama ekonomskih, socijalnih i političkih odnosa u prostoru u kojem djeluju. Nagradom se odaje priznanje onima koji se odupiru sve snažnijem sužavanju građanskih, manjinskih i umjetničkih sloboda i poslušničkom pristajanju na šutnju što vodi ka brisanju individualnih i društvenih sloboda.

Nagradu je osnovao i dodjeljuje Fond za druge, koji su utemeljili Zvonimir Dobrović i
Bruno Isaković, s ciljem poticanja umjetničkih i aktivističkih projekata i dodatne edukacije pojedinaca i kolektiva čiji rad i ideje osnažuju i inspiriraju zajednicu u kojoj žive. Nagrada se sastoji od “ulične kocke” (kaldrme), simbola pučke pobune i protesta s
ugraviranim imenima dobitnika i od novčanog iznosa od 7.500,00 kuna za svaku dodijeljenu nagradu.

Svake godine dodjeljuju se dvije Nagrade “Nada Dimić”, a ove godine je žiri u sastavu Barbara Blasin, Danka Derifaj, Sonja Despot, Snježana Pavić te Bruno Isaković i Zvonimir Dobrović ispred Fonda za druge, odlučio da su dobitnice jedne Nagrade Nada Dimić Mirela Čavajda i Vanja Jurić, a druge nagrade Nada Dimić organizacija Are You Syrious?.

Mirela Čavajda i Vanja Jurić su odlučile novčani dio donirati udruzi Sjena koja okuplja obitelji djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Prošle godine je ustanovljena i Nagrada “Vesna Kesić” za hrabro, otvoreno, kritičko novinarstvo, nemilosrdno prema moćnicima i nasilnicima bilo koje vrste. Kroz Nagradu Vesna Kesić vjerujemo da će se vrijednosti za koje se Vesna borila u svom radu nastaviti kroz rad onih koji će tu nagradu dobivati. Prošlogodišnja dobitnica Danka Derifaj će na dodjeli uručiti Nagradu Vesna Kesić ovogodišnjoj laureatkinji Tamari Opačić.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na dodjeli Nagrada i čestitate ovogodišnjim dobitnicama i dobitnicama te podržite donacijama Fond za druge i tako omogućite da predviđeni nagradni fond možemo dodijeliti nagrađenima.

S poštovanjem,
Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković
Fond za druge

Doniraj

Podržite program Fonda za druge!

PODACI ZA DONACIJE
BANKOVNOM TRANSAKCIJOM

Udruga Domino
Erste&Steiermaerkische Bank
IBAN: HR9724020061100291204
(uz naznaku za Fond za druge)

ili skeniraj bar kod: