Poziv na donaciju

Pridružite nam se da zajednički podržimo ovogodišnje laureate!

Fond za druge je program udruge Domino koji su 2017. godine pokrenuli Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković s ciljem poticanja filantropije i solidarnosti u Hrvatskoj te jačanja podrške svim kreativnim pojedincima koji svojim nekonvencionalnim idejama i radom inspiriraju i osnažuju zajednicu u kojoj djeluju.

Jedna od aktivnosti Fonda za druge je dodjela godišnjih nagrada “Nada Dimić” i “Vesna Kesić” s nagradnim fondom od 3.000 EUR. 

Da bismo ostvarili financijsku podršku nagrađenima za iznimno vrijedno društveno i kulturno djelovanje u ukupnom iznosu od 3.000 eura, ljubazno Vas molimo da zajednički doprinesemo akciji prikupljanja sredstava. Navedeni iznos predstavlja fond za ukupno tri nagrade koje dodjeljujemo: dvije nagrade “Nada Dimić” i jednu “Vesna Kesić”.

Donirajte koristeći podatke za bankovnu transakciju
ili skenirajte bar kod na dnu stranice (uz naznaku za Fond za druge):
Udruga Domino Erste&Steiermaerkische Bank
IBAN: HR9724020061100291204

Nagradu “Nada Dimić” ustanovili smo 2017. godine i dodjeljujemo dvije nagrade svake godine pojedinkama/cima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, a svojim su djelovanjem ostavili važan trag u borbi za društvo jednakosti. Dobitnici prošlogodišnjih nagrada “Nada Dimić” za promicanje društenih sloboda su Espi Tomičić te Tinka Kalajžić i učenici i učenice Prve riječke gimnazije koji je ravnopravno dijele,

Godine 2021. osnovali smo nagradu za novinarstvo “Vesna Kesić”, kojom se odaje priznanje i daje poticaj beskompromisnom novinarstvu koje odvažno ustraje na očuvanju slobode i jednakosti, opirući se bilo kakvim oblicima represije i cenzure. Hrvoje Šimičević je prošlogodišnji dobitnik nagrade “Vesna Kesić” za kritičko novinarstvo. Nagrada je nazvana u čast Vesni Kesić koja je bila jedna od začetnica nagrade “Nada Dimić” i čiji je doprinos Fondu za druge nemjerljiv i neprocjenjiv. Vesnu pamtimo kao neponovljivu osobu s pokretačkom energijom i aktivističkom strašću koja ne jenjava. Uspomena na njezino djelovanje i razvoj kritičkog mišljenja velika su nam inspiracija i motivacija u daljnjem radu.

Doniraj

Podržite program Fonda za druge!

PODACI ZA DONACIJE
BANKOVNOM TRANSAKCIJOM

Udruga Domino
Erste&Steiermaerkische Bank
IBAN: HR9724020061100291204
(uz naznaku za Fond za druge)

ili skeniraj bar kod: