Poziv za donaciju

Fond za druge uspostavlja “Nagradu Vesna Kesić” za novinarstvo!

Drage/i prijatelj/ice i podržavatelj/ice nezavisne kulture, građanskog aktivizma i otvorenog Zagreba,

obraćamo vam se u ime Fonda za druge koji vodi udruga Domino s velikom molbom za brzom donatorskom pomoći uoči ovogodišnje dodjele nagrade Nada Dimić 25. lipnja u 20 sati ispred HDLU-a na koju vas srdačno pozivamo.

Naime, ove godine spremamo iskorak u spomen i čast Vesne Kesić koja na žalost ove godine po prvi puta više nije s nama – uspostavljamo “Nagradu Vesna Kesić” za hrabro, otvoreno, kritično novinarstvo, nemilosrdno prema moćnicima i nasilnicima bilo koje vrste. 

Vesna Kesić je bila i mama i tata Nagradi Nada Dimić, najzaslužnija je za njeno osnivanje i njen doprinos našem Fondu je nezamjenjiv i neizmjeran. Vesna je bila osoba nevjerojatne energije i aktivističke snage, njena volja i angažman za boljitak ovog društva, a prije svega za razvoj kritičkog mišljenja je mnoge od nas inspirirala, obilježila i usmjerila. Vesna nam nedostaje ne samo osobno kao prijateljica već cijelom društvu kao građanka, kao polemičarka, kao inspiracija.

Kako bismo mogli realizirati nagradu molimo Vas da zajednički osiguramo dodatnih 7.500,00 kuna koliko iznosi fond za jednu nagradu. Sav eventualni višak donacija usmjerit će se u nagradni fond za sljedeću godinu.

Pridružite nam se da zajedno čestitamo ovogodišnjim laureatima i da se okupimo svi za našu Vesnu i pošaljemo joj mnogo ljubavi i dobre energije u svemir.

Hvala vam i vidimo se,
Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković
za Fond za druge

Doniraj

Podržite nagradu “Vesna Kesić”!

PODACI ZA DONACIJE BANKOVNOM TRANSAKCIJOM:

Udruga Domino
Erste&Steiermaerkische Bank
IBAN: HR9724020061100291204
(uz naznaku za Fond za druge)

ili skenirajte bar kod: